Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola

Printeaza

O reteta de frigarui de cartofi noi si sos de gorgonzola din: cartofi noi, ceapa, gorgonzola, lapte, unt, nucsoara, sare si piper.

Ingrediente:Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola

  • 20 cartofi noi potriviţi
  • 1 ceapă
  • 150 g gorgonzola picantă
  • 50 ml lapte
  • 30 g unt
  • nucşoară
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Spală foarte bine cartofii noi şi zvântă-i într-un şervet de bucătărie, apoi fierbe-i întregi, cu coajă, în apă cu o linguriţă de sare. Când sunt fierţi (fără a se sfărâma însă) scurge-i şi transferă-i în apă rece cu gheaţă.

Curăţă ceapa de coajă, taie-o în patru şi opăreşte-o 1 minut, apoi scurge-o. Taie cartofii fierţi rondele. Montează frigăruile pe beţişoare speciale, alternând rondelele de cartofi cu bucăţi de ceapă.

Pune frigăruile pe grătarul aşezat la 8 cm faţă de jar şi frige-le câte 5 minute pe fiecare parte, apoi aranjează-le pe farfurii. Incălzeşte puţin laptele, la foc mic, încorporează gor­gonzola tăiată bucăţele foarte mici şi lasă pe foc, amestecând frecvent cu o furculiţă, până când se topeşte brânza.

Pune compoziţia în blender, adaugă untul, un praf de nucşoară, sare şi piper, după gust şi mixează. Toarnă sosul obţinut peste frigăruile calde şi serveşte-le imediat.

Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola

Frigărui de cartofi noi şi sos de gorgonzola

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.