Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde

Printeaza

Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde din: muşchi de berbecuţ, lămâi, căţei de usturoi, foi de dafin, fasole verde, ceapa, ulei de masline, marar, boabe piper, coriandru, ienibahar, chimen.

Frigarui_de_berbecut_cu_lamaie_si_fasole_verde

Ingrediente:

  •  800 g muşchi de berbecuţ
  •  2 lămâi
  •  15 căţei de usturoi
  •  25 foi de dafin
  •  800 fasole verde
  •  2 cepe
  •  6 linguri ulei de măsline
  •  2 linguri mărar tocat
  •  1 lingură boabe de piper
  •  1 lingură boabe de coriandru
  •  1 linguriţă boabe de ienibahar
  •  1 linguriţă chimen

Mod de preparare:

Carnea se taie cuburi de 3 cm. Se spală lămâile, se şterg şi se taie apoi fâşii de coajă. Pe ţepuşe de lemn se înfig alternativ cuburi de carne, alternând cu coajă de lămâie, căţei de usturoi necurăţaţi şi frunze de dafin.

Fasolea verde se fierbe puţin în apă cu multă sare şi se trece printr-un jet de apă rece. Se lasă să se scurgă.

Se încing 2 linguri ulei de măsline şi se căleşte ceapa tocată. Se adaugă fasolea şi se căleşte puţin. Se condimentează cu sare, piper şi mărar. Se pisează împreună boabele de pi­per, coriandru, ienibahar şi chimen.

Se condimen­tează frigăruile cu acest amestec, cu sare şi piper după gust. Intr-o tigaie se încinge restul de ulei de măsline.

Se prăjesc înăuntru frigă­ruile câte 4-5 min. de jur- împrejur. Se ia tigaia de pe foc şi se lasă să se pă­trundă frigăruile 4 min. Se aşază pe farfurii alături de garnitura de fasole verde.

Frigarui de berbecut cu lamaie si fasole verde

Frigarui_de_berbecut_cu_lamaie_si_fasole_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.