Frigărui de curcan cu sparanghel

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui de curcan cu sparanghel din: cartofi, sare, arpagic, smantana, suc de lamaie, piper, piept de curcan, ceapa, sparanghel verde, cimbru, ulei si miere.

Ingrediente:Frigărui de curcan cu sparanghel

  • 4 cartofi mari
  • sare
  • 1 legătură de arpagic
  • 200 g de smântână fermentată
  • sucul de la o lămâie
  • piper
  • 700 g de piept de curcan
  • 10 cepe mici
  • 4 tulpini de sparanghel verde
  • 100 g de felii subţiri de salami
  • 1 linguriţă de cimbru
  • 2 linguri de ulei
  • 1 linguriţă de miere

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Spălaţi cartofii, săraţi-i şi înfăşura- ţi-i pe fiecare în parte în fo­lie de aluminiu. Lăsaţi-i cca. 50 de minute la cuptor. Pentru sos, tăiaţi arpagi­cul inele subţiri. Amesteca- ţi-l cu smântână şi sucul de lămâie, apoi condimentaţi cu sare şi piper.

Spălaţi pieptul de curcan, uscaţi-l pe un şervet de bucătărie şi tăiaţi-l cuburi potrivite. Cu­răţaţi ceapa şi tăiaţi-o în ju­mătate.

Pregătiţi sparan­ghelul, îndepărtaţi-i capete­le lemnoase, apoi tăiaţi-l bucăţi. Infigeţi pe rând cea­pa, carnea, sparanghelul şi feliile de salami în ţepuşele de lemn spălate anterior.

Pentru uleiul aromat, amestecaţi cimbrul cu ule­iul, mierea, sarea şi piperul. Ungeţi frigăruile cu acest ulei şi prăjiţi-le într-o tigaie cca. 8 minute. Serviţi-le ală­turi de cartofii la cuptor şi de sosul de smântână. Or­naţi cum doriţi.

Frigărui de curcan cu sparanghel

Frigărui de curcan cu sparanghel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.