Frigarui cu salsa picanta de mango

Printeaza

O reteta de frigarui cu salsa picanta de mango din: carne de curcan sau de porc, ulei, suc de lamaie, rozmarin, sare, piper, boia, mango, ceapa rosii, ardei iute rosu, rosii, castravete, coriandru, sare si piper.

Ingrediente:Frigarui cu salsa picanta de mango

pentru frigarui:

  • 650 g carne de curcan sau de porc
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita rozmarin
  • sare
  • piper
  • boia

pentru salsa:

  • 1 mango
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei iute rosu
  • 3 rosii
  • 1 mar rosu
  • 1/2 castravete
  • 1/2 legatura coriandru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se înmoaie în apă ţepuşele de lemn. Carnea se taie cuburi. Se amestecă uleiul cu suc de lămâie şi rozmarin; se toarnă peste carne, se amestecă şi se lasă să se marineze cca 30 min.

Pentru salsa, se decojeşte fruc­tul de mango şi se desprinde pul­pa de pe sâmbure; se taie cubu- leţe. Se taie fâşii ceapa. Se curăţă roşiile, mărul şi castravetele; toate se taie cuburi. Se spală coriandrul, se curăţă şi se toacă. Se amestecă toate ingredientele pre­gătite. Salsa obţinută se sărează, se piperează şi se lasă să se ma­rineze 20 min.

Se înfig bucăţile de carne pe ţepuşe şi se condimentează cu sare, piper şi boia; se prăjesc pe grătarul încins cca 10 min., întorcându-le de câteva ori. Se ser­vesc cu salsa de mango, eventual şi cu salată tabouleh.

Frigarui cu salsa picanta de mango

Frigarui cu salsa picanta de mango

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.