Frigarui de pui pe salata verde din: file de piept de pui, sare, piper, ceapa, mustar, otet de vin, ulei, salata verde, ridichi. Ingredinte: 300 g file de piept de pui sare piper o ceapa o lingura mustar 2 linguri otet de vin 6 linguri ulei o salata verde 150 g ridichi Mod […]
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass
PrinteazaO reteta de Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass din: crenvursti vegetali, sparanghel, lemongrass, ulei de masline extravirgin, mustar dulce si sare.
- 3 crenvurşti vegetali (de soia)
- 300 g sparanghel
- 8 fire de lemongrass
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 lingură de muştar dulce
- sare
Mod de preparare:
Curăţă sparanghelul, opăreşte-1 în apă clocotită cu sare, apoi transferă-1 într-o oală cu apă şi gheaţă.
Taie crenvurştii bucăţi mici şi montează frigăruile, folosind pentru beţe tijele de lemongrass, alternând cu bucăţi de sparanghel.
Pune frigăruile pe o placă de fontă încinsă şi frige-le câte 5 minute pe ambele părţi, apoi stropeşte-le cu o lingură de ulei de măsline şi condimentează-le cu sare, după gust.
Serveşte-le stropite cu un sos preparat din două linguri de ulei de măsline şi muştar, amestecate bine.
In locul crenvurştilor vegetali poţi folosi tofu cu măsline, tăiată cuburi, sau chiar tofu cu ierburi aromatice.
De altfel, poţi marina tofu 10 minute cu ghimbir proaspăt ras, sos de soia, ulei de susan şi 2 linguri cu apă.
Frigărui cu crenvurşti vegetali, sparanghel, şi lemongrass
Poftă bună!
poate te intereseaza si:
Pofta buna!