Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar

Printeaza

Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar din: ciuperci, ceapa, sunca, slanina, sare, piper si sare de lamaie.

Ingrediente:Frigarui_cu_ciuperci_si_ceapa_la_gratar

  • 800 g ciuperci albe (shampignons, mînătărci, pitărci)
  • 2 cepe
  • 100 g şuncă
  • 100 g slănină
  • sare
  • piper negru măcinat
  • sare de lămîie

 

Mod de preparare:

Mai întîi ciupercile se pun pentru puţin timp în apă rece, în care s-a dizolvat un pic sare de lămîie, se înlătură pulpa ciupercilor mai măşcate (ciupercile mai mărunte si folosesc întregi), apoi se fierb 5-10 minute în apă cu puţină sare, se strecoară.

Ceapa se taie inele, şunca şi slănina se taie felii subţiri. Ciupercile fierte, ceapa, şunca şi slănina se pun pe rînd pe un beţişor de lemn şi se prăjesc la grătar. Îndată după prăjire se piperează (nu se recomandă să se pipereze shampignons, pentru că piperul le ia din gustul fin).

Puteţi prăji frigăruii şi în tigaie, pentru aceasta beţişoarele de lemn trebuie  să nu depăşească în lungime diametrul tigăii. Se servesc cu legume proaspete.

Frigarui cu ciuperci si ceapa la gratar

Frigarui_cu_ciuperci_si_ceapa_la_gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.