Frigarui cu cartofi dulci, sunca si ciuperci

Printeaza

Frigarui cu cartofi dulci, sunca si ciuperci din: cartofi dulci, ardei gras, sunca de casa sau bacon, ciuperci, ceapa, slăninuţă, rosii, dovlecel, praf de usutroi, sare, piper negru macinat, nucşoară, chimen măcinat, boia.

Frigarui_cu_cartofi_dulci_sunca_si_ciuperci

Ingrediente:

  • 3 cartofi dulci
  • 2 ardei graşi
  • 300 g şuncă de casă sau bacon
  • ciuperci mai mici
  • 2 cepe uscate
  • slăninuţă
  • 2 roşii
  • 1 dovlecel
  • praf de usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • nucşoară
  • chimen măcinat
  • boia

Mod de preparare:

Cureti cartofii dulci şi îi tai în rondele groase de 1 cm, după care le tai în jumătate. La fel procedezi şi cu dovle­celul.  Cureţi ardeiul şi ceapa, le speli şi le tai în cuburi mari.

Tai şunca şi slănina sau baconul în bucăţi aproximativ egale cu legu­mele. In ţepuşe de inox pentru frigărui, înfigi ingredientele alternând legumele cu şunca şi slăninuţă.

Presari frigăruile cu sare, piper, chimen, oregano şi praf de usturoi. Le frigi pe toate părţile, pe grătarul încins, până se rurţtenesc frumos.

Frigarui cu cartofi dulci, sunca si ciuperci

Frigarui_cu_cartofi_dulci_sunca_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.