Frigarui cu cartofi, ceapa rosie si bacon
PrinteazaFrigarui cu cartofi, ceapa rosie si bacon din: cartofi noi, ceapa rosie, slanina afumata, chimen, boia, unt, piper, sare.
- 1 1/2 kg cartofi noi
- 1 kg ceapa rosie
- 300 g slanina afumata sau bacon
- 1 lingura de chimen pisat
- 1 lingura de boia dulce
- 100 g unt dulce
- piper
- sare
Mod de preparare:
Spală cartofii şi, fără să-i cureţi de coajă, taie-i in felii groase de 1 cm si condimenteaza-i cu sare si piper. Curata ceapa, tai-o in sferturi si presara chimen pisat. Taie slanina in felii subtiri si freac-o cu boia dulce. Separat, topeste 50 g de unt si inabusa putin legumele si slanina.
Scoate-le pe o farfurie, iar dupa ce s-au racorit, infinge-le pe bete de frigaruie, alternand ingredientele astfel incat primul si ultimul sa fie cartofi.
Cu untul ramas, unge folia de aluminiu. Inveleste frigaruile in folie si strange bine la capete. Asaza-le intr-o tava si da-le la cuptor, la foc moderat, timp de 20 de minute. Serveste-le alaturi de castraveti murati sau cu salata din legume proaspete.
Frigarui cu cartofi, ceapa rosie si bacon
Pofta buna!