Frigarui cu cartofi, ceapa rosie si bacon

Printeaza

Frigarui cu cartofi, ceapa rosie si bacon din: cartofi noi, ceapa rosie, slanina afumata, chimen, boia, unt, piper, sare.

Ingrediente:Frigarui_cu_cartofi_ceapa_rosie_si_bacon

  • 1 1/2 kg cartofi noi
  • 1 kg ceapa rosie
  • 300 g slanina afumata sau bacon
  • 1 lingura de chimen pisat
  • 1 lingura de boia dulce
  • 100 g unt dulce
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală cartofii şi, fără să-i cureţi de coajă, taie-i in felii groase de 1 cm si condimenteaza-i cu sare si piper. Curata ceapa, tai-o in sferturi si presara chimen pisat. Taie slanina in felii subtiri si freac-o cu boia dulce. Separat, topeste 50 g de unt si inabusa putin legumele si slanina.

Scoate-le pe o farfurie, iar dupa ce s-au racorit, infinge-le pe bete de frigaruie, alternand ingredientele astfel incat primul si ultimul sa fie cartofi.

Cu untul ramas, unge folia de aluminiu. Inveleste frigaruile in folie si strange bine la capete. Asaza-le intr-o tava si da-le la cuptor, la foc moderat, timp de 20 de minute. Serveste-le alaturi de castraveti murati sau cu salata din legume proaspete.

Frigarui cu cartofi, ceapa rosie si bacon

Frigarui_cu_cartofi_ceapa_rosie_si_bacon

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.