Frigarui coreene

Printeaza

Frigarui coreene din: muschi de vita, sos de soia, zahar, vin de orez, ghimbir, usturoi, ananas, fulgi de ardei iute, uklei de susan, salata, susan, ceapa verde.

Ingrediente:Frigarui coreene

  • 300g muşchi de vită, grăsimea îndepărtată
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri vin de orez
  • o bucată de ghimbir de mărimea unui deget, decojit şi feliat
  • 2 căţei de usturoi
  • 50g de ananas proaspăt, tocat
  • 1 linguriţă fulgi de ardei iute
  • 1 lingură ulei de susan, plus extra pentru prăjit
  • frunze de salată
  • seminţe de susan prăjite şi ceapă verde feliată subţire, pentru servit

Pentru sos:

  • 2 linguri sos de ardei iute, precum Sriracha
  • 2 linguri sos de soia
  • zeama de la 1 lime

 

Mod de preparare:

Pune muşchiul la congelator 30 de minute – se va întări şi îl vei putea felia foarte subţire, între timp, prepară marinada. Pune sosul de soia, zahărul, vinul de orez, ghimbirul, usturoiul, ananasul, fulgii de ardei iute şi uleiul într-un robot de bucătărie. Pasează totul, apoi toarnă marinada într-un bol.

Când carnea e partial congelată, taie fileul în 25 de felii şi pune-le în marinadă. Refrigerează până când vei avea nevoie de ele, însă nu mai mult de 2 ore, întrucât enzimele din sucul de ananas vor frăgezi carnea prea mult.

Intre timp, înmoaie frigări mici de lemn în apă, timp de 10 minute. Când vrei să le serveşti, trece o frigare prin fiecare felie de carne. încinge o tigaie sau o tigaie-grill şi rumeneşte frigăruile câte 1-2 minute pe fiecare parte sau până când capătă urme de grill. Mai adaugă puţin ulei în tigaie, dacă este nevoie.

Amestecă toate ingredientele pentru sos într-un bol mic. Serveşte frigările cu frunze de salată, seminţe de susan, ceapă verde şi sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.