Friganele aromate

Printeaza

Friganele aromate din: bagheta, lapte, oua, zahar, zahar vanilat, banane, dulceata de capsune, zeama de portocale, coniac, ulei.

Ingrediente:Friganele_aromate

  • 1 bagheta
  • 250 ml lapte
  • 3 oua
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 2 banane
  • dulceata de capsune
  • zeama de portocale
  • 50 ml coniac
  • ulei

 

Mod de preparare:

Taie bagheta în felii, într-un bol, toarnă laptele şi adaugă 100 g de zahăr şi zahărul vanilat. Pune pe foc şi ţine până ce topeşte zahărul.

Lasă deoparte să se răcească. In alt castron, bate energic ouăle. Incinge uleiul într-o tigaie.

Dă feliile de pâine mai întâi prin lapte, apoi prin oul bătut şi prăjeşte-le în tigaia încinsă pe ambele părţi. Scoate pe un şervet absorbant.

Separat, pune restul de 100 g de zahăr la caramelizat în altă tigaie. Se adugă zeama de portocale, apoi coniacul.

Taie bananele în rondele măricele şi pune-le în compoziţia de zahăr şi coniac, amestecând uşor.

Când serveşti, formează un turnuleţ: o friganea, apoi banane caramelizate din nou o friganea şi’dulceaţă de căpşune. Stropeşte cu sosul de coniac.

Friganele aromate

Friganele_aromate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.