Fricassee de bibilică

Printeaza

O reteta de Fricassee de bibilică din: bibilica, morcovi, ceapa, patrunjel, piper negru, bulion de pui, ulei de masline, ciuperci, produs tartinabil, faina alba, coaja de lamaie, iaurt, sare, piper si patrunjel.

Ingrediente:Fricassee de bibilică

  • 1 bibilica curatata, de aproximativ 1,25 kg
  • 35 g morcovi, taiati felii
  • 60 g ceapa, taiata in sferturi
  • 1 fir bogat de patrunjel
  • 8 boabe de piper negru
  • 300 ml bulion de pui
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 250 g ciuperci mici, taiate in sferturi
  • 25 g produs tartinabil, 70% grasime
  • 25 g faina alba
  • coaja rasa fin de la 1 lamaie
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 150 g iaurt degresat
  • sare
  • piper
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat

ornare:

  • frunze de patrunjel proaspat si triunghiuri de paine prajita, optional

 

Mod de preparare:

Se pune bibilica într-o cratiţă cu mor¬covii, ceapa, pătrunjelul, boabele de piper şi bulionul. Se dau într-un clocot, apoi se reduce flacăra, se acoperă şi se lasă să fiarbă încet 45- 55 de minute, până când carnea devine moale, iar atunci când este înţepată, din ea se scurge un lichid limpede.

Se mută bibilica pe un platou şi se lasă să se răcească 20 de minute. Se strecoară bulionul într-o cană gradată. Ar trebui să se obţină 300 ml; altfel se completează cu apă. Se încălzeşte cuptorul la 180°C.

Atunci când bibilica s-a răcit destul, se curăţă de piele, se dezosează şi se taie bucăţi mari. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie mare, se adaugă ciupercile şi se rumenesc 2-3 minute. Se iau de pe foc şi se lasă deoparte.

Se topeşte produsul tartinabil într-o cratiţă, la foc potrivit. Se adaugă treptat faina, amestecând continuu, apoi bulionul păstrat de la fierbere. Se fierbe, amestecându-se încontinuu până când sosul se îngroaşă. Se reduce flacăra la minim şi se fierbe încet 3 minute, amestecând din când în când.

Se ia sosul de pe foc şi se adaugă jumătate din coaja de lămâie, sucul de lămâie şi iaurtul. Se asezonează cu sare şi piper şi se adăugă carnea de bibilică şi ciupercile. Se transferă mâncarea într-un vas termorezistent cu capac, în care se va servi.

Se întroduce la cuptor şi se lasă 25-30 de minute, până când s-a încălzit complet

Se amestecă mâncarea pentru a se omogeniza cu sucul lăsat de ciuperci, se presară restul de coajă de lămâie şi pătrunjelul tocat Se serveşte ornată cu fire de pătrunjel şi, opţional, cu triunghiuri de pâine prăjită. Variantă: carnea de bibilică se poate înlocui cu cea de pui.

Se poate servi cu varză creaţă fiartă la abur şi orez simplu sau combinat sau cartofi copţi.

Fricassee de bibilică

Fricassee de bibilică

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.