Fricandou de mistret umplut cu garnitura de taitei cu ciuperci si supa brezata cu costita afumata

Printeaza

Fricandou de mistret umplut cu garnitura de taitei cu ciuperci si supa brezata cu costita afumata

Ingrediente:Fricandou de mistret umplut cu garnitura de taitei cu ciuperci si supa brezata cu costita afumata

  • 1 fricandou de mistreţ de circa 1,400 kg
  • 200 g ficat
  • 2 ouă
  • 1 felie franzelă
  • 1 ceapă
  • 200 g tăiţei de casă
  • 300 g ciuperci
  • 150 g unt
  • 1 kg varză creaţă
  • 80 g costiţă afumată
  • 2 linguri smantană
  • 100 g zarzavat

 

Mod de preparare:

Fricandoul se taie în lung cu un cuţit tăios, fără a se străpunge partea opusă şi se umple cu o tocătură din resturi de carne de mistreţ, ficaţi, sare, piper, ouă, franzelă înmuiată şi stoarsă.

Se leagă cu o sfoară subţire şi se dă la cuptor într-o tavă cu 1/2 pahar apă, zarzavatul tăiat, grăsime şi sare. Se ţine la cuptor la foc moderat circa 1 oră şi cînd este gata se scoate şi se face sosul cu făină şi supă, apoi se strecoară şi se pune în el smantană.

Carnea se taie felii mari groase, se aşază pe platou garnisită cu tăiţei, cu ciuperci şi varză brezată cu supă şi costiţă. Sosul se serveşte separat la sosieră şi se pune puţin peste friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. A iesit bun fricandoul de mistret?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.