Fricandou de cerb marinat cu garnitura de castane glasate, crochete de cartofi si visine cu sos de vanat

Printeaza

 Fricandou de cerb marinat cu garnitura de castane glasate, crochete de cartofi si visine cu sos de vanat

Ingrediente:Fricandou de cerb marinat cu garnitura de castane glasate, crochete de cartofi si visine cu sos de vanat

  • 1,400 kg fricandou (capac, nucă, pulpă)
  • 1/5 l vin
  • 100 g slănină
  • 100 g zarzavat
  • 1/2 ceapă
  • 1 foaie dajin
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • piper
  • 400 g vişine dulci sau cireşe
  • 400 g castane
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 130 g unt sau margarină

 

Mod de preparare:

Se împănează fricandoul cu slănină şi se pune la macerat, cu vinul şi zarzavatul tăiat, minim 24 ore. Se pune apoi într-o tavă adîncă şi se dă la cuptor circa 1 oră cu sare, piper, unt, dafinul şi zarzavatul din marinată.

Pe parcurs se stropeşte bine cu zeama din marinată şi cu sosul din tavă. Se scoate fricandoul din tavă şi în sosul rămas se face un sos brun cu făină, supă, cim­bru, apoi se strecoară. între timp se fac garniturile castanele glasate în sos de friptură , crochetele de cartofi .

Vişinele de la care se scot samburii, se fierb 3 minute cu un sfert din sosul de vînat şi cu puţin zahăr.

Se taie carnea, se aşază tăiată pe platou cu garniturile respective (cas­tanele, crochetele) iar vişinele în sos se servesc separat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.