Fricandou de caprioara umplut cu ciuperci cu garnitura de cartofi sote si fasole sote, fidea si gulioare

Printeaza

Fricandou de caprioara umplut cu ciuperci cu garnitura de cartofi sote si fasole sote, fidea si gulioare

Ingrediente:Fricandou de caprioara umplut cu ciuperci cu garnitura de cartofi sote si fasole sote, fidea si gulioare

  • 1 fricandou de căprioară de circa 1,400 kg (capac, nucă, pulpă)
  • 400 g ciuperci
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 150 g unt
  • 8 funduri de anghinare sau gulioare
  • 400 g fasole fidea
  • 300 g cartofi
  • nucşoară
  • 6 ouă
  • 2 linguri sos alb
  • 250 g foitaj
  • 1/4 l vin roşu dulceag
  • 1/4 1 supă

 

Mod de preparare:

Fricandoul se aşază pe tocător şi cu un cuţit tăios se face intr-o parte o tăietură verticală pînă aproape de cealaltă parte. Se toacă ciupercile, se so­tează cu unt şi ceapă tocată şi cînd a scăzut se amestecă cu 2 ouă fierte tari şi tocate, 2 ouă crude, sosul alb, sare şi piper.

Cu această compoziţie se umple fricancioul la mijlocul tăieturii. Se leagă cu sfoară subţire, se frige înăbuşit şi cînd este gata se dă la rece. între timp se fac garniturile: cartofii ducesa, fasolea fiartă şi salata in unt, gulioarele rotunjite şi înăbuşite cu unt, supă, apoi verdeaţă tocată.

Se întinde apoi foietajul (pe planşeta de tăiţei), se în­veleşte fricadoul, se unge cu gălbenuş şi cu restul de foitaj. Se unge din nou cu gălbenuş şi se dă la cuptor circa 40 minute.

Cînd este gata se aşază pe pla­tou, tăiat felii groase şi se garniseşte cu legumele respective (cartofii, fasolea şi gulioarele).

Sosul se face în tava în care a fost fript fricadoul, se mai pune puţină făină, vin şi supă şi se serveşte numai separat la sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. As manca un fricandou de caprioara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.