Fricando de morun sau nisetru in foietaj

Printeaza

 Fricando de morun sau nisetru in foietaj

Ingrediente:Fricando de morun sau nisetru in foietaj

  • morun sau nisetru
  • sare
  • ulei
  • ciuperci înăbuşite
  • pesmet sau parmezan
  • aluat franţuzesc
  • un sos oarecare

 

Mod de preparare:

Se taie o bucată de morun sau nisetru de formă drept­unghiulară, se sărează şi se frige la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Se unge din cînd în cînd peştele cu uleiul din tavă. Peştele este gata cînd înţepîndu-1 cu un ac, acesta pătrunde uşor în carne şi nu mai iese zeamă roşcată.

Se lasă să se răcească, apoi se pune deasupra un strat de ciuperci înăbuşite, se presară pesmet sau parmezan şi se înfăşoară în foietaj.

Se pregăteşte dinainte foaia care se taie după forma peştelui, iar atunci cînd se înfăşoară peştele, marginile foii trebuie să se petreacă dedesubtul peştelui.

Se înţeapă foaia în cîteva locuri cu vîrful unui cuţit ascuţit, apoi bucata de peşte înfăşurată în ea se pune într-o lavă unsă cu ulei şi se dă la cuptor. Se lasă pînă se rumeneşte foaia. Se serveşte cald sau rece, cu un sos după dorinţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.