Franzelă de casă

Printeaza

Franzelă de casă

Ingrediente:Franzelă de casă

  • 500 g făină
  • 500 g tărâţe de grâu
  • 150 g miez de nucă proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 25 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguriţe miere
  • 500 ml apă călduţă

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat obişnuit pentru pâine, în care se adaugă şi miezul de nucă. După ce a crescut, se împarte în patru părţi egale.

Pe o planşetă tapetată cu făină, acestea se întind cu sucitorul în foi de 3-4 cm lăţime, după care se rulează în formă de franzelă, se lasă pe planşetă 5 minute, se ung cu apă, apoi se crestează şi se pun în tava de la aragaz la copt. Se coc la foc domol, 40-45 de minute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.