Frangio na pucara

Printeaza

Frangio na pucaraO reteta de carne de pui, prosciutto, rosii, arpagic, unt, o cana de vin de Madera, coniac si garnitura de cartofi.

preparat specific portughez

Ingrediente:

  • 100 g prosciutto
  • 4 roşii
  • 500 g carne de pui
  • 12 bucăţi de arpagic
  • 4 linguri de unt
  • o jumătate de cană de vin de Madera
  • două linguri de coniac
  • o cană de vin alb sec
  • două linguri de muştar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie în bucăţi şi se condi­mentează cu sare şi piper, apoi se pune într-o tavă acoperită. Se adaugă feliile de prosciutto tăiate în cubuleţe, roşiile tocate, ustturoiul zdrobit şi arpagicul.

Deasupra se pune untul ţinut la rece. Se toarnă vinul şi coniacul, apoi se adaugă şi muştarul. Se acoperă tava şi se lasă în cuptor timp de 50 de minute.

Se ia capacul şi se mai ţine în cuptor încă 30 de minute, pîină cînd se aureşte deasupra. Se serveşte cu cartofi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.