Fondant de ciocolata

Printeaza

O reteta simpla de fondant de ciocolata din: oua, zahar, faina, unt si ciocolata neagra.

Ingrediente:Fondant de ciocolata

  • 2 ouă
  • 50 g de zahăr
  • 25 g de faină
  • 100 g de unt
  • 100 g de ciocolată neagră

 

Mod de preparare:

Cuptorul seîncălzeşte la200°C. Se topesc untul şi ciocolata lafoc foarte mic (ideal, într-un vas de sticlă pus într-o cratiţă cu apă aşezată pe foc). Se lasă să se răcească.

Se bat ouăle cu zahărul până când se obţine o cremă pufoasă şi albă. Se adaugă făinaşi, dupăces-a amestecat, cicolataşi untul.

Amestecul se puneîn patru vase individuale unse şi pudrate cu făină. Se pot folosi vase de sticlă sau de ceramică. Se pune o bucată mică de ciocolată neagră sau albă în centru. Aluatul trebuie ţinut cel puţin 1 oră la frigider înainte de a fi pus în cuptor.

Se bagă în cuptorulîncins direct din frigider şi se coace lomin. Se serveşte cald cu îngheţată de vanilie sau/şi cu sos de zmeură.

Fondant de ciocolata

Fondant de ciocolata

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • fondant de ciocolata
  • fondant de ciocolata reteta
  • reteta fondant de ciocolata
  • fondant cu ciocolata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.