Fondant de ciocolata neagra si fructe

Printeaza

Fondant de ciocolata neagra si fructe din: ciocolata neagra, unt, oua, zahar, faina, ciocolata, pudra de cacao, capsune.

Ingrediente: Fondant_de_ciocolata_neagra_si_fructe

  • 250 g ciocolata neagra
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • 170 g zahar
  • 50 g faina
  • 6 patratele de ciocolată cu diferite arome (mentă, portocale sau altele, după preferinţă)
  • unt pentru uns formele
  • pudră de cacao pentru tapetat formele

Ingrediente pentru decor:

  • căpşune proaspete

Mod de preparare:

Rupi tableta de ciccolată amăruie în bucăţele şi o topeşti în bain-marie, impreună cu untul, amesteci bne şi apoi laşi compoziţia deoparte, până o vei folosi. Separat, baţi ouăe cu zahărul până se albesc, amesteci cu ciocolata topită, adaugi făina proaspat cernută şi amesteci energic până se omogenizează perfect.

Ungi 6 forme termorezistente cu unt, le tapetezi cu pudră de cacao şi le umpli cu compoziţia de ciocolată. Introduci în fiecare formă câte un cub de ciocolată cu arome, aşezi formele pe o tavă încăpătoare şi le introduci în cuptorul încins, în prealabil, la 210 grade pentru 40 de minute.

Urmăreşti cu atenţie coacerea şi nu depăşeşti timpul indicat, pentru a nu strica fondantul. Scoţi tava cu forme din cuptor, le laşi să se răcească circa 2 ore, apoi le scoţi cu mare grijă să nu se spargă.

Fondantul este închegat la suprafaţă şi are miezul moale, din ciocolată lichidă. Servesti cu capsune proaspete.

Fondant de ciocolata neagra si fructe

Fondant_de_ciocolata_neagra_si_fructe

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.