Foitaj umplut cu ciuperci

Printeaza

Foitaj umplut cu ciuperci din: galbenusuri, bureti, arpagic, usturoi, ulei de floarea soarelui, vin, smantana, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Foitaj_umplut_cu_ciuperci

  • 2 galbenusuri
  • 400 g bureti
  • 2 bucati arpagic
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 50 ml vin alb sec
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 220°C. Se dez­gheţă foitajul, apoi se întinde o foaie de 3-4 mm grosime şi se decupează 12 cer­curi (0, 10 cm).

Şase dintre aceastea se decupează în mijloc cu alte cercuri (0, 7 cm). Se aşază aceste inele pe cercurile întregi de foitaj şi se presează uşor.

Apoi se aşază tartinele pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt. Se bat gălbenuşurile cu 2 linguri de apă, se unge foitajul cu acest amestec, se coace cca 20 de minu­te şi se lasă la răcit.

Se pregătesc gălbiorii şi se taie bucăţi sau se lasă întregi. Se curăţă arpagicul şi usturoiul, se toacă mărunt şi se căllesc în uleiul încins.

Se adaugă gălbiorii şi se prăjeşte totul 3-4 minute. Se stinige cu vinul şi se adaugă smântână. Se leasă ingredientele să se în­trepătrundă.

Se condimentează tartele cu pătrunjel, saire şi piper. Se umplu apoi cu ciupercile şi se ornează cu pătrunjel.

Foitaj umplut cu ciuperci

Foitaj_umplut_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.