Foitaj cu mozzarella şi prosciutto

Printeaza

Foitaj cu mozzarella şi prosciutto din: foitaj, mozzarella, rosii, frunze de busuioc, prosciutto crudo, ou, lapte dulce, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Foitaj_cu_mozzarella_si_prosciutto

  • doua foi de foitaj
  • 250 g mozzarella
  • doua rosii
  • 10 frunze de busuioc verde
  • 100 g prosciutto crudo feliat
  • un ou
  • o lingura cu lapte dulce
  • sare
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Mozzarella se scoate din zer, se scurge şi se taie felii subţiri. Se aşază pe şerveţele absorbante ca să elimine zerul, apoi se pune pe o farfurie. Roşiile se spală, se taie felii subţiri şi se pun tot pe şerveţele absorbante ca să elimine lichidul în exces.

Se pun apoi pe o farfurie, se stropesc cu ulei de măsline, se presară sare şi busuioc tocat. Se aşază o foaie de aluat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi se înţeapă din loc în loc cu dinţii unei fur­culiţe.

Se presară jumătate din canti­tatea de mozzarella tăiată felii subţiri, lăsând câte doi centimetri liberi la mar­gine.

Se presară roşiile, se aşază dea­supra fâşiile de prosciutto şi restul de mozzarella. Se acoperă cu foaia de aluat rămasă, se modelează diferite forme ornamentale, apoi se înţeapă cu o fur­culiţă.

Se unge cu oul bătut amestecat cu laptele dulce, se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu circa 30-35 de minute.

Foitaj cu mozzarella şi prosciutto

Foitaj_cu_mozzarella_si_prosciutto

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.