Foitaj cu mazare

Printeaza

Foitaj cu mazare din: aluat foitaj, cartofi, mazare, ardei gras, oua, seminte de susan, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Foitaj_cu_mazare

  • 400 g aluat foitaj
  • 250 g cartofi
  • 250 g mazare congelata
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 oua
  • 2 linguri seminte de susan
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 varf de cutit piper
  • 1 varf de cutit nucsoara macinata

 

Mod de preparare:

Fierbi cartofii în coajă, îi cureţi şi îi pasezi. Adaugi mazărea decongelată şi scursă, arde­iul gras tăiat cubuleţe şi două gălbenuşuri. Con­dimentezi cu sare, nucşoară şi piper şi omoge­nizezi bine.

Intinzi aluatul foitaj în dreptunghi, aşezi pe mijloc, pe latura lungă, compoziţia de cartofi şi ungi marginile cu albuş bătut.

Incepi să rulezi şi, pe măsură ce le înfăşori, ungi aluatul cu albuş. Ungi rulada bine cu albuş, o presari cu seminţe de susan, o aşezi pe o tavă în care ai pus hârtie de copt şi o introduci în cuptorul preîncălzit la 160° C pentru 30-40 de minute, până devine aurie. O laşi să se răcească, o tai felii şi o serveşti

Foitaj cu mazare

Foitaj_cu_mazare

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta e o buna idee

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.