Foietaj cu nucă şi mac

Printeaza

Foietaj cu nucă şi mac

Foietaj cu nucă şi mac

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 100 g smântână
  • 140g unt
  • sare

Pentru umplutura:

  • 300 g de nucă măcinată
  • 200 g de caşcaval
  • 100 g de mac
  • 100 g de alune

 

Mod de preparare:

Se face o adâncitură în făină şi se pune la mijloc untul proaspăt, smântână şi sarea, iar dacă este nevoie se pune şi pu­ţină apă minerală (doar în cazul în care compoziţia este mai tare). Se frământă bine până se omogenizează. Se formează o sferă şi se bagă la frigider pentru aproape 2 ore.

După ce coca a stat la rece se mai frământă puţin şi se porţionează. Se unge tava cu unt, se întinde o foaie cu sucitorul, se aşază în tavă şi se pun umpluturile.

Umpluturile pot fi de mai multe feluri: nuci, mac, alune sau caşcaval ras. Este alegerea voastră cum împărţiţi coca şi cum presăraţi umplutura. Aveţi mai multe variante de umplutură, căci puteţi să le diversificaţi.

Din acelaşi aluat puteţi să obţineţi mai multe tipuri de saleuri sau pateuri. Se bagă la cuptorul încins şi se servesc calde sau reci.

Foietaj cu nucă şi mac

crop Foietaj-cu-nuca-si-mac.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.