Foie gras la gratar cu cireşe şi caise
PrinteazaO reteta de foie gras la gratar cu cirese si caise din: foie gras, caise in sirop, cirese in sirop si sare
- 300 g foie gras
- 10 jumătăţi de caise în sirop
- 24 cireşe în sirop
- sare
Mod de preparare:
Taie bucata de foie gras în 8 feliuţe. Pune într-o crăticioară caisele cu puţin sirop şi încălzeşte-le 2 minute. Procedează la fel şi cu cireşele, dar separat. Pune feliile de foie gras pe o lespede încinsă şi frige-le circa 1 minut pe fiecare parte, apoi sărează-le, după gust.
Incălzeşte farfuriile, aşază pe fiecare câte o jumătate de caisă, pune deasupra o felie de foie gras, încă o jumătate de caisă şi acoperă cu altă felie de foie gras. Decorează cu cireşele calde, câteva felii de caise şi câteva picături de sirop, apoi serveşte imediat.
Foie gras la gratar cu cireşe şi caise
Poftă bună!