Foie gras cu spumă din lichior de ouă

Printeaza

O reteta de foaie gras cu spuma din lichior de oua din: foie gras, otet balsamic, ghimbir, zahar, lichior de oua, albusuri si otet balsamic.

Ingrediente:Foie gras cu spumă din lichior de ouă

  • 4 felii de foie gras de gâscă (câte 90 g fiecare)
  • 1/2 linguriţă oţet balsamic
  • 50 g ghimbir
  • 20 g zahăr

pentru spumă:

  • 200 ml lichior de ouă
  • 4 albuşuri
  • 1/2 linguriţă oţet balsamic

 

Mod de preparare:

Ca să pregăteşti dulceaţa de ghimbir, taie-l în fâşii subţiri, opăreşte-l de patru ori cu apă clocotită, scurge-1 bine, apoi pune-1 într-o crăticioară împreună cu zahărul şi fierbe-1 până când se formează un sirop gros. Ai grijă să amesteci încontinuu, ca să nu se prindă de fundul vasului.

Prepară spuma: pune într-un bol lichiorul de ouă, albuşurile şi o picătură de oţet balsamic, apoi bate bine cu telul. încălzeşte vasul puţin la foc, apoi pune-l la bain-marie pentru a menţine conţinutul la temperatura camerei.

Incinge bine o tigaie de fontă unsă cu puţin unt. Prăjeşte uşor ficatul pe ambele părţi şi dă-l ime­diat la cuptor, la temperatura de 200° C, pentru circa 5 minute. Zvântă-1 cu hârtie absorbantă şi serveşte-1 însoţit de spuma din lichior de ouă. Poţi turna alături o picătură de oţet balsamic.

Foie gras cu spumă din lichior de ouă

Foie gras cu spumă din lichior de ouă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.