Foie gras cu spumă din lichior de ouă
PrinteazaO reteta de foaie gras cu spuma din lichior de oua din: foie gras, otet balsamic, ghimbir, zahar, lichior de oua, albusuri si otet balsamic.
- 4 felii de foie gras de gâscă (câte 90 g fiecare)
- 1/2 linguriţă oţet balsamic
- 50 g ghimbir
- 20 g zahăr
pentru spumă:
- 200 ml lichior de ouă
- 4 albuşuri
- 1/2 linguriţă oţet balsamic
Mod de preparare:
Ca să pregăteşti dulceaţa de ghimbir, taie-l în fâşii subţiri, opăreşte-l de patru ori cu apă clocotită, scurge-1 bine, apoi pune-1 într-o crăticioară împreună cu zahărul şi fierbe-1 până când se formează un sirop gros. Ai grijă să amesteci încontinuu, ca să nu se prindă de fundul vasului.
Prepară spuma: pune într-un bol lichiorul de ouă, albuşurile şi o picătură de oţet balsamic, apoi bate bine cu telul. încălzeşte vasul puţin la foc, apoi pune-l la bain-marie pentru a menţine conţinutul la temperatura camerei.
Incinge bine o tigaie de fontă unsă cu puţin unt. Prăjeşte uşor ficatul pe ambele părţi şi dă-l imediat la cuptor, la temperatura de 200° C, pentru circa 5 minute. Zvântă-1 cu hârtie absorbantă şi serveşte-1 însoţit de spuma din lichior de ouă. Poţi turna alături o picătură de oţet balsamic.
Foie gras cu spumă din lichior de ouă
Poftă bună!