Foie gras cu sos de smochine si ceapa

Printeaza

Foie gras cu sos de smochine si ceapa din: foie gras, sare, piper, smochine, ceapa rosie, zahar, vin rosu.

Ingrediente:Foie_gras_cu_sos_de_smochine_si_ceapa

  • 500 g foie gras proaspat
  • 10 g sare
  • 10 g piper

Ingrediente sos:

  • 100 g de smochine proaspete
  • 1 ceapa rosie
  • 10 g zahar
  • 100 ml vin rosu

Mod de preparare:

Se taie 4 bucati groase de ficat, se da la cuptor 3 minute, la 100 grade C, apoi se preseaza 24 de ore in frigider, se presara cu sare si piper. Se taie smochinele bucati.

Se curata ceapa si se taie bucati, se pune pe foc cu zaharul 5 minute, se stinge cu vin si se mai tine pe foc 20 minute, dupa care se da la rece. Se servesc reci.

Foie gras cu sos de smochine si ceapa

Foie_gras_cu_sos_de_smochine_si_ceapa

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.