Foie gras cu smochine

Printeaza

Foie gras cu smochine din: ficat de rata, lapte, vin de porto, ierburi de provence, zahar pudra, smochine, dulceata, sare, piper.

Ingrediente:Foie_gras_cu_smochine

  • 600 g ficat de rata
  • 1 l lapte
  • 4 linguri cu vin de Porto
  • 1 lingurita cu ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita cu zahar pudra
  • cateva smochine
  • dulceata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spală ficatul, tamponează-l cu un şervet absorbant şi îndepărtează cu grijă cei doi lobi cu vârful unui cuţit.

Aşază bucăţile de ficat în lapte şi lasă-le aproximativ o oră, pentru a înlătura orice urmă de sânge.

Scurge ficatul şi pune-l intr-un vas termorezistent. Presară ierburile de Provence amestecate cu zahărul şi un praf de sare şi piper.

Stropeşte cu vinul de Porto. Acoperă vasul cu folie şi dă-l la rece câteva ore sau lasă-l peste noapte, pentru a se întrepătrunde aromele.

Lasă ficatul să ajungă la temperatura camerei, apoi pune vasul într-o tavă în care ai turnat un pahar cu apă. Dă la cuptor, la 150 de grade, aproximativ 40 de minute. în tot acest timp, verifică temperatura apei: să fie de 70 de grade.

Ficatul e gata când are şi el în interior temperatura de 65-70 de grade. Aşază ficatul în alt vas şi toarnă grăsimea rămasă.

Ai grijă s-o strecori! După ce s-a răcit, taie-l în feliuţe şi serveşte cu smochine si dulceaţă.

Foie gras cu smochine

Foie_gras_cu_smochine

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • ficat de rata

1 comentariu

  1. A fost bun?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.