Foie gras cu mandarine caramelizate

Printeaza

O reteta delicioasa de foie gras cu mandarine caramelizate din: foie gras, bacon, mandarina, zahar, ulei de arahide, ceapa rosie, ulei de arahide si paine toast alba.

Ingrediente:Foie gras cu mandarine caramelizate

pentru foie gras:

  • 200 g foie gras
  • 2 felii subţiri de bacon

pentru mandarine:

  • 10 felii de mandarină
  • 2 linguri zahăr
  • 20 g unt ulei de arahide

pentru ceapă:

  • 1 ceapă roşie de apă
  • ulei de arahide

pentru pâine:

  • 1 pâine toast albă, întreagă

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o tigaie, adaugă zahărul şi feliile de mandarină şi amestecă bine până când acestea se cara- melizează.

Curăţă ceapa, taie-o în rondele subţiri şi trece-le prin faină. Scutură-le de surplusul de făină şi prăjeşte-le în mult ulei de arahide încins. Aşază bucata de foie gras într-o crăticioară neaderentă şi frige-o pe ambele părţi, apoi pune-o în cuptorul preîncălzit, pentru câteva minute.

Taie pâinea în felii de circa 1 cm grosime, îndepărtează-le coaja şi pune-le în cuptor până devin crocante. Montaţi pe farfurie, aşezând ingredientele în această ordine, de jos în sus: pâine, mandarine, o felie de foie gras, bacon şi rondele de ceapă.

Foie gras cu mandarine caramelizate

Foie gras cu mandarine caramelizate

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.