Foie gras cu mandarine caramelizate
PrinteazaO reteta delicioasa de foie gras cu mandarine caramelizate din: foie gras, bacon, mandarina, zahar, ulei de arahide, ceapa rosie, ulei de arahide si paine toast alba.
pentru foie gras:
- 200 g foie gras
- 2 felii subţiri de bacon
pentru mandarine:
- 10 felii de mandarină
- 2 linguri zahăr
- 20 g unt ulei de arahide
pentru ceapă:
- 1 ceapă roşie de apă
- ulei de arahide
pentru pâine:
- 1 pâine toast albă, întreagă
Mod de preparare:
Topeşte untul într-o tigaie, adaugă zahărul şi feliile de mandarină şi amestecă bine până când acestea se cara- melizează.
Curăţă ceapa, taie-o în rondele subţiri şi trece-le prin faină. Scutură-le de surplusul de făină şi prăjeşte-le în mult ulei de arahide încins. Aşază bucata de foie gras într-o crăticioară neaderentă şi frige-o pe ambele părţi, apoi pune-o în cuptorul preîncălzit, pentru câteva minute.
Taie pâinea în felii de circa 1 cm grosime, îndepărtează-le coaja şi pune-le în cuptor până devin crocante. Montaţi pe farfurie, aşezând ingredientele în această ordine, de jos în sus: pâine, mandarine, o felie de foie gras, bacon şi rondele de ceapă.
Foie gras cu mandarine caramelizate
Poftă bună!