Foi cu spuma de ciocolata

Printeaza

Foi cu spuma de ciocolata din: foi de pandispan, ciocolata alba, frisca, gelatina.

Ingrediente:Foi_cu_spuma_de_ciocolata

  • un pachet foi de pandispan

pentru spuma:

  • 540 g ciocolata alba
  • 800 ml frisca lichida
  • 4-5 foi gelatina

 

Mod de preparare:

Frişca se pune într-un castron, se acoperă cu folie alimentară şi se dă 10 minute la congelator. Gelatina, care trebuie să fie pentru 800 ml de lichid, se pune în apă rece pentru 10 minute. Ciocolata ruptă bucăţi şi 100 ml frişca se pun la bain- marie pentru topire,  iar restul de frişcă se bate, eventual cu întăritor pentru friscă.

Gelatina se amestecă bine cu 2 linguri de apă caldă, se aşteaptă 1-2 minute să se dizolve şi se pune în frişcă. Se amestecă bine. Odată ciocolata topită, se pun în ea câte 2-3 linguri de frişcă şi se amestecă rapid la mixer. Apoi se adaugă şi gelatina şi se amestecă.

Spuma se pune între foile de pandişpan având grijă să rămână şi pentru exterior si se dă la rece până a doua zi.

Foi cu spuma de ciocolata

Foi_cu_spuma_de_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Niculescu Iuliana

    Asta i prajitura mea preferata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.