Foi cu crema si nuci caramelizate

Printeaza

Foi cu crema si nuci caramelizate din: faina, unt, apa, sare, ou, frisca, prune uscate, nuci, bombonele.

Ingrediente:Foi cu crema si nuci caramelizate

Pentru foi:

  • 125 g făină
  • 140 g unt nesărat, foarte gras
  • 60 ml apă de la gheaţă sau lapte foarte rece
  • 1/4 linguriţă sare fină
  • un ou

Pentru umplutură:

  • 400 ml frişcă dulce foarte rece
  • prune uscate, fără sâmburi

Pentru servit:

  • nuci caramelizate şi măcinate
  • bombonele

 

Mod de preparare:

Făina se amestecă bine cu untul şi sarea pentru a obţine o compoziţie nisipoasă.

Se pune amestecul pe masa de lucru, se face un gol şi se toarnă apa sau laptele şi se adaugă şi oul.

Se amestecă şi se frământă formând un pătrat. Se presară cu un pic de făină şi, cu sucitorul, se întinde un dreptunghi. Se înlătură excesul de făină, se pliază în trei aducând capătul de sus la mijloc şi urcând capătul de jos către mijloc, se întoarce un sfert de ceas si se lucrează cu sucitorul.

Se repetă operaţiunea de încă trei ori.

După ultima pliere şi întindere, aluatul se adună şi se lasă la rece timp de o oră. Se întinde apoi şi se taie foi de mărimea tăvii de copt. Se coc fiecare dintre foi, pe rând, câte 5-7 minute până devin crocante. Se lasă apoi să se răcească foarte bine.

Frişca de umplutură se amestecă uşor cu prunele uscate tăiate mărunt şi se aşază între foi într-o tavă. Se lasă de pe o zi pe alta la frigider şi se serveşte presărată cu nuci caramelizate şi măcinate şi bombonele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.