Foi cu cremă de vanilie si cremă cu mac

Printeaza

Foi cu cremă de vanilie si cremă cu mac din: foaie de cremsnit, galbenusuri, zahar, lapte, amidon, unt, esenta de vanilie, lapte, nuca de cocos, mac, unt, gris, zahar, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Foi_cu_crema_de_vanilie_si_crema_cu_mac

pentru baza:

  • o foaie cremsnit din comert

pentru crema de vanilie:

  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 100 g amidon
  • 300 g unt
  • 10 ml esenta de vanilie

pentru crema de mac:

  • 750 ml lapte
  • 8 linguri nuca de cocos rasa
  • 2 linguri mac
  • 250 g unt
  • 225 g gris fin
  • 80 g zahar

pentru glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata
  • 100 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Pentru crema de vanilie, gălbenuşurile se freacă cu zahărul şi amidonul şi se adaugă 50 ml lapte rece. Se amestecă bine pentru a obţine o ciulama. Restul laptelui se fierbe si, când dă în clocot, se toarnă puţin câte puţin peste ciulamaua de gălbenuşuri.

Se amestecă energic şi, după folosirea laptelui, crema se pune pe foc mic. Când devine groasă, se trage de pe foc şi se lasă la răcit. Apoi se mixează cu untul moale, nu topit, şi esenţa de vanilie.

Pentru crema de mac, se pune întâi untul tăiat bucăţi să fiarbă 20 de minute, înlăturând spuma care se formează. La capătul a 20 de minute de fiert, grăsimea rămâne la fundul vasului, iar deasupra este un lichid gălbui. Se strecoară, grăsimea se aruncă, iar lichidul galben se măsoară.

Trebuie să fie 100 ml de unt clarifiat, care se amestecă cu grisul si laptele. Se amestecă bine şi apoi se pun macul şi zahărul. Se pune la fiert 10-15 minute până ce amestecul se desprinde de vas. Se trage de pe foc si se amestecă în continuare până ce se răceşte complet, moment în care se adaugă nuca de cocos. Se amestecă până la omogenizare.

Pe un platou se aşază foaia de cremşnit şi apoi un strat de cremă de vanilie care se nivelează cu un cuţit trecut prin apă rece. Urmează crema de mac, iar cremă de vanilie si iar crema de mac.

Pentru glazură, ciocolata se rupe bucăţi şi se pune într-un vas. Frişca se pune la fiert si, când dă în clocot, se toarnă peste ciocolată. Se lasă 30 de secunde si apoi se amestecă până ce se topeşte ciocolata. Se obţine o cremă fină care se toarnă peste prăjitură. Se lasă asa cel puţin 6 ore si apoi se taie.

Foi cu cremă de vanilie si cremă cu mac

Foi_cu_crema_de_vanilie_si_crema_cu_mac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.