Focaccia

Printeaza

Focaccia din: faina, drojdie, praf de copt, apa, ulei de masline, miere, ceapa, rosii cherry, masline, parmezan si sare.

Ingrediente:Focaccia

  • 800 g făină
  • 1/2 cub (20 g) drojdie
  • 1 vârf de cuţit praf de copt
  • 300 ml apă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguriţe miere
  • 1 ceapă
  • 10 roşii cherry
  • 20 măsline fără sâmburi
  • 150 g parmezan
  • sare

 

Mod de preparare:

Amesteci drojdia împreună cu mierea, 1 lingură de făină şi 100 ml apă călduţă. Laşi maiaua să crească 20 de minute, la cald.

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui maiaua crescută, praful de copt, restul de apă călduţă, 1/2 linguriţă de sare şi 2 linguri de ulei. Amesteci până la omogenizare, fără să insişti.

Acoperi castronul cu un şervet, până când pregăteşti legumele.

Speli roşiile şi le tai în jumătăţi. Cureţi ceapa şi o tai solzişori subţiri. Razi fin parmezanul.

Incălzeşti cuptorul la foc iute (220 °C). Tapetezi tava aragazului (30×40 cm) cu hârtie de copt pe care o ungi cu uleiul rămas. Intinzi uniform aluatul, presându-l cu degetele. Presari uniform roşiile, măslinele şi parmezanul ras.

Introduci tava în cuptorul cald, pentru 5 minute la foc iute, apoi pentru alte 10-15 minute la foc mediu.

Consumi focaccia ca atare, caldă sau rece, ori în loc de pâine, alături de supe sau ciorbe.

 

Focaccia

Focaccia

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.