Focaccia umpluta cu rosii, telemea si busuioc

Printeaza

Focaccia umpluta cu rosii, telemea si busuioc din: făină albă, sare, drojdie uscată, ulei de măsline, apa, telemea, roşii uscate conservate în ulei, busuioc, oregano.

 

Ingrediente:Focaccia_umpluta_cu_rosii_telema_si_busuioc

  • 1 kg făină albă
  • 1 lingură sare
  • 2 plicuri drojdie uscată
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 700 ml apă
  • 400 g telemea
  • 200 g roşii uscate conservate în ulei
  • frunze proaspete de busuioc şi de oregano

 

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu sarea, drojdia şi apoi torni trep­tat apa călduţă şi uleiul, în timp ce amesteci pentru omogenizare.

Amesteci pentru un aluat care trebuie să rămână foarte moale, întrucât nu va trebui să-l întinzi cu sucitorul. Laşi aluatul să crească la cald, timp de 1 oră.

Tapetezi cu hârtie de copt o tavă dreptunghiula­ră, de 30×40 cm. O ungi cu ulei de măsline, îţi ungi mâinile cu ulei şi întinzi prin presare jumătate din aluat.

Razi deasupra telemeaua, pui roşiile tocate, busuio­cul şi oregano mărunţit.

Pe o hârtie de copt de dimensiunile tăvii, unsă cu ulei, întinzi aluatul rămas, apoi îl suprapui peste umplutura din tavă.

Ungi suprafaţa cu ulei, pui frun­ze de oregano şi introduci tava în cuptorul preîncăl- zit, la foc mediu, 1/2 oră.

 

Focaccia umpluta cu rosii, telemea si busuioc

Focaccia_umpluta_cu_rosii_telema_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.