Focaccia cu eşalote

Printeaza

O reteta savuroasa de Focaccia cu eşalote din: drojdie, faina, ulei de masline extravirgin, sare de mare, esalote si cimbru.

Ingrediente:

  • 20 g drojdie
  • 500 g faina
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingura de sare de mare
  • 10 esalote
  • 2 fire cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-un castron se zdrobeşte cubul de drojdie şi se dizolvă în 400 ml apă călduţă. Se presară treptat făină şi se amestecă folosind o lingură de lemn până ce ia naştere un aluat omogen. Se acoperă cu un prosop textil curat şi se lasă să crească la căldură cca 1 oră.

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se împarte aluatul în 4 părţi, se aşază pe hârtie de copt şi se modelează turte pla­te, care se ung cu ulei de măs­line şi se presară cu sare de mare.

Se curăţă ceapa, se taie sferturi sau optimi şi se repar­tizează peste porţiile de aluat, ca şi cimbrul tocat. Se aşază pe tăvi şi se coc în cuptorul pregătit cca 15 min. Se lasă să se răcească şi se servesc.

Focaccia cu eşalote

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. imi place

  2. focaccia cu esalote? nu v-ati complicat putin la titlu? 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.