Foaie de plăcintă

Printeaza

Foaie de plăcintă din: margarina, iaurt, praf de copt, faina, sare.

 

 

Ingrediente:Foaie de plăcintă

  • 250 g margarina
  • 200 g iaurt
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g făină cernută
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Se ţine margarina la temperatura camerei, ca să fie moale, se omogenizează cu iaurtul, apoi se pune făina amestecată cu praful de copt şi se frământă un aluat, pe care îl dăm la rece câteva ore sau o noapte.

Se poate ţine şi la congelator o lună. Este foarte fraged.

Din aluat se fac 2 foi, pe care le umplem cu brânză, mere, dovleac, ciuperci, carne.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Placinta creata cu ou

Placinta cu telemea

Placinta cu telemea din: faina, drojdie, zahar, unt, lapte, ulei, telemea, ceapa. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 25 g drojdie proaspătă 1/2 linguriţă zahăr 100 g unt topit 350 ml lapte o linguriţă rasă sare un gălbenuş ulei, pentru prăjit Pentru umplutură:  250-300 g telemea ceapă verde   Mod de preparare: Drojdia se amestecă cu […]

 

Gustări thailandeze cu spanac

Placinta cu spanac si usturoi

Placinta cu spanac si usturoi din: faina, ulei, spanac, usturoi, ceapa, sare, lamaie. Ingrediente: 250 g făină 80 ml ulei 80 ml apă caldă sare 500 g spanac 2 cepe 3 căţei de usturoi 2 linguri cu zeamă de lămâie   Mod de preparare: Amestecă făina cu uleiul, apa şi sarea şi frământă până obţii […]

 

Placinta cu andive si masline

Placinta cu andive si masline

Placinta cu andive si masline din: drojdie, apa, faina, zahar, ulei de masline, cartofi, usturoi, fulgi de ardei, masline, otet. Ingrediente pentru aluat: 2 lingurite drojdie uscata ¼ cana apa calda 1 ½ cana faina 1 ½ cana faina de gris 1 ½ lingurita zahar 1 lingurita sare ¾ cana apa rece 3 linguri ulei […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.