Floricele cu crema de alune

Printeaza

O reteta de fursecuri cu zahar tos, oua, faina, frisca, ciocolata neagra pudra de scortisoare, praf de copt, nuca de cocos, lamaie, sare si crema de alune.

Ingrediente:Floricele cu crema de alune

  • zahăr tos
  • două ouă
  • 400 g făină
  • 500 ml frişcă
  • 300 g cioco­lată neagră
  • o linguriţă de pudră de scorţişoară
  • o linguriţă de praf de copt
  • 100 g nucă de cocos
  • 100 g alune de pădure
  • o lămâie
  • sare

 

Mod de preparare:

Intr-un vas mai mare se pun untuil moale, zahărul tos, ouăle şi un praf de sare. Se mixează până devine ca o cremă, se adaugă praful de copt şi făina. Se mixează în continuare cinci miniute, se pune aluatul într-un pistol ptentru biscuiţi şi se toarnă forme îmtr-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se coc 12-15 minute la foc potrivit sau până când capătă o culoare aurie şi s-au maronit pe margini. Se scot din tavă, se aşază pe un grătar de bucătărie şi se lasă să se răcească. Intr-o oală se pun frişca, cio­colata tăiată mărunt şi pudra de scorţişoară.

Se fierbe la foc mediu până se topeşte ciocolata, se lasă să se răcească, se adaugă alunele tocate şi se mixează până capătă aspectul unei creme. Se ung fursecurile cu cremă, se lipesc două câte două, se trec prin cocos şi se introduc la rece.

Fursecurile se pot pastra la frigider intr-o cutie ermetica, timp de o saptamana.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.