Floare cu gem de piersici

Printeaza

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 25 g drojdie
  • 3 ouă
  • 250 ml lapte
  • 70 g unt
  • două linguri de zahăr tos
  • un borcan de gem de piersici
  • sare
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • 50 g nucă de cocos
  • 50 g miez de nucă
  • un vârf de cuţit de pudră de scorţişoară

Preparare:

Intr-un ibric se încălzeşte laptele dulce, dar fără să clocotească. Se adaugă 50 g unt, două ouă, drojdia, zahărul tos şi un praf de sare.

Se amestecă până când s-a dizolvat drojdia, se presară pudra de scorţişoară şi se toarnă compoziţia peste făina cernută.

Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute.

Gemul de piersici se amestecă bine cu zahărul vanilat, nuca de cocos şi miezurile de nucă măcinate. Se întinde o foaie mai subţire, se unge cu amestecul de gem şi nuci, se rulează şi se taie bucăţi egale.

Se unge o tavă cu restul de unt, se aşază rondelele, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptor. Se coace la foc mediu 25-30 de minute, se scoate şi se serveşte.

Floare cu gem de piersici

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.