Fleica picanta cu sos siropos de prune

Printeaza

Fleica picanta cu sos siropos de prune din: fleica, ienibahar, seminte de fenicul, zahar brun, supa de pui, vin si prune.

Ingrediente:Fleica_picanta_cu_sos_siropos_de_prune

  • 1 kg fleica, cu soriciul crestat
  • 1 lingurita ienibahar
  • 1 lingura seminte de fenicul
  • 1 lingura zahar brun
  • 400 ml supa limpede de pui
  • 250 ml vin alb
  • 6 prune mari, taiate in doua

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la semnul 4/180 C. Opăreşte şoriciul cu apă fierbinte ca să-l poţi cresta cu uşurinţă.

Taie fleica pătrate. Şterge cu prosop din hârtie şi apoi presară ienibaharul, seminţele de fenicul şi zahărul brun pe partea cu carne.

Tapetează tava de copt cu hârtie de copt şi aşază bucăţile de carne una lângă alta; toarnă supa şi vinul astfel ca şoriciul să nu fie acoperit de lichid.

Acoperă cu folie şi dă la cuptor 2 ore.

Scoate tava din cuptor şi apoi măreşte temperatura la semnul 7/220 C. Scurge cu atenţie lichidul din tavă şi strecoară-l prin sită.

Lasă deoparte pentru ca grăsimea să se ridice la suprafaţă şi să-l degresezi.

Toarnă-l înapoi în tava de copt, presară şoriciul cu sare grunjoasâ, adaugă prunele în tavă şi dă din nou la cuptor, neacoperit ca să se rumenească 2 5 min.

Lasă să stea deoparte 10 min înainte de a servi friptura cu sosul din tavă.

Fleica picanta cu sos siropos de prune

Fleica_picanta_cu_sos_siropos_de_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.