Flanuri cu pere

Printeaza

Flanuri cu pere din: pere, lamaie, faina, oua, zahar tos, lapte, unt, zahar praf, scortisoara, sare.

Ingrediente:Flanuri cu pere

  • 4 pere mari
  • 1 lingura de suc de lamaie
  • 50 g faina alba
  • 3 oua
  • 50 g zahar tos
  • 450 ml lapte
  • 40 g unt
  • 1 lingura de zahar praf
  • 1/2 praf de scortisoara
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Curatati perele de coaja, taiati-le in doua, scoateti-le casuta cu samburi, puneti-le cu fata in jos si taiati-le in felii.

Luati o forma rotunda (cu diametrul de 23 cm), ungeti-o cu jumatate din unt si aranjati feliile de para, in forma de cerc. Stropiti-le cu suc de lamaie.

Bateti ouale cu zaharul tos, pana ce amestecul se inalbeste. Adaugati faina, scortisoara, sarea si amestecati bine.

Adaugati laptele fierbinte si varsati compozitia peste pere. Puneti deasupra restul de unt, taiat bucatele. Varati prajitura in cuptorul incalzit dinainte si lasati-o la copt 35 de minute.

Suprafata trebuie sa fie aurie. Presarati deasupra zaharul pudra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.