Flan cu sos de caramel

Printeaza

Flan cu sos de caramel din: lapte, oua, zahar, zahar vanilinat, apa.

Ingrediente:Flan_cu_sos_de_caramel

pentru flan:

  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 70 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilinat

pentru caramel:

  • 75 g zahar
  • 100 ml apa

 

Mod de preparare:

Se pun la topit cele 75 g zahăr şi, după ce a devenit arămiu, se toarnă apă şi se lasă la fiert amestecând. Ouăle se freacă bine cu zahărul, zahărul vanilinat şi se toarnă laptele clocotit, amestecând energic.

Siropul caramel se toarnă în vasul de copt, se pune amestecul de lapte şi ouă si se fierb, la bain-marie, la cuptor, 25 de minute. După acest timp, se lasă 15 minute în vas, la bain-marie si apoi se scoate.

Flan cu sos de caramel

Flan_cu_sos_de_caramel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai auzi pana acum de flan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.