Fileuri de salau cu cartofi fierti

Printeaza

O reteta delicioasa de file de salau cu cartofi, unt, ciuperci, ceapa, vin alb, nucsoara, lamaie, foaie de dafin, sare si piper boabe.

Ingrediente:Fileuri de salau cu cartofi fierti

  • 1 şalău
  • 200 g unt
  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 pahar cu vin alb
  • puţină nucşoară
  • 1 lămâie
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 3-4 boabe piper

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli, îi scoţi fileurile, pe care le sărezi şi le piperezi. Le stropeşti cu zeamă de lămâie şi le dai la rece. Fierbi oasele, capul şi pieliţa în două ceşti de apă, împreună cu 1 ceapă, 1 foaie de dafin, 3-4 boabe de piper şi sare. Speli şi tai mărunt ciupercile şi le înăbuşi în unt, împreună cu ceapa tăia­tă mărunt şi cu puţină sare.

Adaugi zeama scăzută, în care au fiert oasele şi mai fierbi 2-3 minute. Adaugi fileurile de şalău, vinul şi mai fierbi, pe foc mic, încă 15 minute. Scoţi fileurile pe o farfurie şi torni sosul deasupra. Eu aduc la masă, alături de acest pre­parat, cartofi natur presăraţi cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.