Fileuri de peste cu sos

Printeaza

Fileuri de peste cu sos din: ardei grasi, ceapa, usturoi, ulei de masline, supa, sare, piper, otet, zahar, iaurt, fileuri de peste, suc de lamaie, ou, cartofi noi, verdeata, ceapa verde.

Ingrediente:Fileuri_de_peste_cu_sos

  • 3 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 8 linguri ulei de masline
  • 150 ml supa
  • sare
  • piper
  • otet
  • 1 praf zahar
  • 1 lingura iaurt
  • 4 fileuri peste (circa 200 g fiecare)
  • suc de la 1/2 lamaie
  • 1 ou
  • 500 g cartofi noi
  • 2 linguri verdeata tocata, asortata
  • 2 legaturi ceapa verde

 

Mod de preparare:

Se spală ardeiul gras şi se aşază pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu. Se coace în cuptor şi se scoate: se lasă cca 5 min. într-o pungă de plastic. Se decojesc apoi, se taie bucăţi şi se pasează. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi ceapa.

Se călesc în 2 linguri de ulei, se înglobează piureul de ardei şi supa; se dă în fiert şi se adaugă sare, piper, oţet şi zahăr, după gust. Se încorporează iaurtul şi se păstrează cald.

Peştele se stropeşte cu suc de lămâie, se sărează şi se piperează. Se bate oul cu sare, piper şi verdeaţă. Se curăţă cartofii, se spală şi se taie felii subţiri, care se dau prin compoziţia de ou; se aşază pe peşte ca şi cum ar fi nişte solzi uriaşi şi se presează.

Se întoarce peştele pe partea cealaltă şi se acoperă cu restul de felii de cartofi. Intr-o tigaie de teflon se încing 6 linguri de ulei. Se prăjeşte peştele 15 min. pe fiecare parte. Se scoate din tigaie. Se curăţă ceapa verde şi se taie bucăţi. Se căleşte puţin.

Se serveşte împreună cu peştele şi cu sosul. Se ornează cu pătrunjel.

Fileuri de peste cu sos

Fileuri_de_peste_cu_sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.