Fileuri de peşte cu legume şi sos picant

Printeaza

Fileuri de peşte cu legume şi sos picant din: file de peste alb, boabe de piper, foaie de dafin, broccoli, cononpida, varza de bruxelles, morcovi, maioneza, iaurt, mustar de dijon, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper alb.

Ingrediente:file de peste alb, boabe de piper, foaie de dafin, broccoli, cononpida, varza de bruxelles, morcovi, maioneza, iaurt, mustar de dijon, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper alb

  • 4 bucati file de peste alb (salau, pastrav, tilapia)
  • 1 lingurita boabe de piper de diferite culori
  • 1 foaie de dafin
  • otet din vin alb
  • 4 buchetele de broccoli
  • 4 buchetele de conopida
  • 8-12 verze de Bruxelles
  • 4-8 morcovi noi, mici
  • 4 linguri maioneza
  • 4 linguri iaurt simplu
  • 1/2 lingurita mustar de Dijon
  • zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi, bine zdrobiti
  • sare si piper alb macinat

 

Mod de preparare:

Fierbeţi peştele împreună cu boabele de piper şi foaia de dafin, în apă clocotită cu sare şi puţin oţet. Scoateţi peştele cu spumiera şi lăsaţi-1 să se răcească. Fierbeţi legumele „al dente”, în apă cu sare. Scurgeţi-le, lăsaţi-le să se răcească.

Amestecaţi bine maioneza cu iaurtul, muştarul şi usturoiul. Săraţi, piperaţi şi acriţi cu zeamă de lămâie, după gust. Serviţi peştele şi legumele, acoperite cu sos.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.