Fileuri de peşte cu legume şi sos picant
PrinteazaFileuri de peşte cu legume şi sos picant din: file de peste alb, boabe de piper, foaie de dafin, broccoli, cononpida, varza de bruxelles, morcovi, maioneza, iaurt, mustar de dijon, usturoi, zeama de lamaie, sare, piper alb.
- 4 bucati file de peste alb (salau, pastrav, tilapia)
- 1 lingurita boabe de piper de diferite culori
- 1 foaie de dafin
- otet din vin alb
- 4 buchetele de broccoli
- 4 buchetele de conopida
- 8-12 verze de Bruxelles
- 4-8 morcovi noi, mici
- 4 linguri maioneza
- 4 linguri iaurt simplu
- 1/2 lingurita mustar de Dijon
- zeama de lamaie
- 2 catei de usturoi, bine zdrobiti
- sare si piper alb macinat
Mod de preparare:
Fierbeţi peştele împreună cu boabele de piper şi foaia de dafin, în apă clocotită cu sare şi puţin oţet. Scoateţi peştele cu spumiera şi lăsaţi-1 să se răcească. Fierbeţi legumele „al dente”, în apă cu sare. Scurgeţi-le, lăsaţi-le să se răcească.
Amestecaţi bine maioneza cu iaurtul, muştarul şi usturoiul. Săraţi, piperaţi şi acriţi cu zeamă de lămâie, după gust. Serviţi peştele şi legumele, acoperite cu sos.
Pofta buna!