Fileuri de merluciu cu mirodenii

Printeaza

O reteta delicioasa de fileuri de merluciu cu mirodenii din: fileuri de merluciu, ceapa, usturoi, praf de chimen, pasta de rosii, rosii, patrunjel, lamaie, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Fileuri de merluciu cu mirodenii

  • 4 fileuri de merluciu
  • 1 ceapă feliată subţire
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 lingură de praf de chimen
  • 2 linguri de pastă de roşii concentrată
  • 2 roşii
  • 1 legătură de pătrunjel 1 lămâie
  • 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căliţi într-o tigaie usturoiul, ceapa şi chimenul cu două linguri de ulei timp de 5 minu­te. Adăugaţi pasta de roşii concentrată, sare, piper, două linguri de apă şi mai fier­beţi 5 minute, până se îngroaşă sosul.

Tăiaţi roşiile rondele subţiri. Ungeţi cu ulei o tavă de cuptor şi aşezaţi în ea fileurile de merluciu, roşiile feliate şi deasupra sosul. Acoperiţi-o cu folie de staniol şi daţi-o la cuptor 10 minute la 180°C. Lăsaţi lichidul să se evapore încă 10 minute, fără să mai acoperiţi cu folia de staniol.

Aranjaţi pe farfurii fileurile de peşte peste roşii şi sosul în care s-au făcut, apoi ornaţi cu pătrunjel tocat şi cu puţin suc de lămâie după gust, după care le puteţi servi.

Fileuri de merluciu cu mirodenii

Fileuri de merluciu cu mirodenii

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.