Fileuri de cernie tandoori

Printeaza

O reteta de cernia tandoori din: fileuri de cernie, chimen, curcuma, cuisoare, boia iute, mustar galben, ceapa, usturoi, iaurt natural, patrunjel, ulei de soia si piper negru. Metoda de pregătire tandoori (tandoore un cuptor de argilă foarte folosit în India pentru frigerea cărnurilor) frăgezeşte alimentele şi accentuează aromele mirodeniilor care stau la baza pregătirii marinatelor în care sunt lăsate multe ore.

Ingrediente:Fileuri de cernie tandoori

  • 6 fileuri de cernie
  • 1 lingură de chimen
  • 1 lingură de curcuma
  • 1 lingură de cuişoare
  • 6 seminţe de cardamon
  • 2 linguriţe de boia iute
  • 2 linguriţe de muştar galben
  • 2 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 dl iaurt natural
  • câteva fire de pătrunjel
  • 1 lingură de ulei de soia
  • 2 linguriţe de piper negru, măcinat

 

Mod de preparare:

Puneţi în mixer toate ierburile aromatice, inclusiv piperul, căţeii de usturoi, o ceapă şi mărunţiţi-le fin. Adăugaţi iaurtul şi ames­tecaţi bine. Lăsaţi să se marineze fileurile de cernie în acest sos cam 6 ore.

Scoateţi peştele din marinată, înfăşuraţi-l în hârtie de cuptor şi puneţi-l într-un vas de teracotă cu capac sau într-un vas de pământ. Băgaţi-l apoi în cuptor şi lăsaţi-l să se facă la 180°C, timp de 30 de minute.

Tăiaţi cealaltă ceapă felioare subţiri şi căliţi-o în ulei de soia, adăugaţi marinata care v-a rămas şi puneţi sosul să fiarbă la foc potrivit până scade şi se îngroaşă. Turnaţi-l apoi peste fileuri şi garnisiţi cu frunzuliţe de pătrunjel proaspăt, spălate şi uscate.

Fileuri de cernie tandoori

Fileuri de cernie tandoori

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.