Fileuri de calcan cu busuioc

Printeaza

O reteta de fileuri de calcan cu busuioc din: calcan, lapte, lamaie, busuioc, rosii, ulei extravirgin de masline si sare. Peşte de mare cu formă plată, calcanul face parte din familia cambulei şi a peştelui dulgher. Are corpul plat, alungit şi ochii mari situaţi amândoi pe partea stângă. Carnea lui e slabă, albă şi compactă, uşor digerabilă. Calcanul e o specie destul de comună în Marea Mediterană şi în oceanul Atlantic de Est.

 

Ingrediente:Fileuri de calcan cu busuioc

  • 1 calcan de 1 kg
  • 4 dl lapte
  • 2 felioare de tămâie
  • 1 legătură de busuioc
  • 3 roşii de salată
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Clătiţi calcanul şi puneţi-l într-o cratiţă, aco- periţi-l cu apă şi adăugaţi laptele, cinci saq şase boabe de piper şi două felioare de lămâie. Daţi-I în clocot 7 minute. Scoateţ peştele din cratiţă, înlăturaţi pielea şi oase­le, tăiaţi-l fileuri şi lăsaţi-l deoparte.

Curăţaţi şi spălaţi busuiocul, stoarceţi-i sucul cu o centrifugă, apoi emulsionaţi-l cu patru linguri de ulei extravirgin de măsline, cu sare şi cu un vârf de cuţit de piper.

Curăţaţi şi spălaţi roşiile, tăiaţi-le felioare rotunde subţiri şi aranjaţi-le pe farfurii. Puneţi alături fileurile de calcan, stropiţi totul cu emulsia de busuioc, apoi serviţi.

Fileuri de calcan cu busuioc

Fileuri de calcan cu busuioc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.