File de pui în otet balsamic

Printeaza

O reteta de file de pui in otet balsamic din: file de pui, unt, sare, piper, zahar, otet balsamic, supa, smantana si rosii.

Ingrediente:File de pui în otet balsamic

  • 3 buc. file de pui (cu oase, fără piele)
  • 1 lingură unt topit
  • sare
  • piper
  • 1 lingură zahăr
  • 5 linguri oţet bal­samic
  • 250 ml supă
  • 150 g smântână
  • 400 g roşii

Mod de preparare:

Spălaţi bucăţile de carne, uscaţi-le pe un şervet de bucătărie şi desprindeţi-le de pe oase. Prăjiţi-le în untul topit cca. 10 minute la foc redus pe fiecare parte, condimentaţi-le şi păstraţi-le calde. Caramelizaţi zahărul în grăsimea din tigaie.

Stingeţi cu oţetul şi supa. Adăugaţi smântână şi lăsaţi totul să fiarbă cca. 3 minute. Spălaţi roşiile, îndepărtaţi-le seminţele şi tăiaţi-le cuburi. Adăugaţi-le în sos şi condimentaţi-l după gust.

Serviţi-l alături de puiul pregătit înainte. Dacă doriţi, ornaţi-l cu busuioc. Pentru garnitură, pregătiţi cartofi la cuptor.

File de pui în otet balsamic

File de pui în otet balsamic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.