File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

Printeaza

O reteta de file de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin din: unt, telina, ceapa, salvie, cimbru, franzela, samburi de pin, caise si file de porc.

Ingrediente:File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

  • 1 cub de unt
  • 2 tulpini de telina, taiata cubulete,
  • o ceapa, taiata marunt
  • 3 linguri de salvie, taiata marunt
  • 2 linguri de cimbru, taiat marunt
  • 30 g dintr-o franzela, taiata cubulete
  • 30 g samburi de pin
  • 10 g caise uscate, taiate marunt
  • 2 kg file de porc cu os, taiat in doua si deschis la jumatate

 

Mod de preparare:

Incălzeşte cuptorul la 160°C. Topeşte un cub de unt într-o tigaie, apoi adaugă ţelina, ceapa, o lingură de salvie şi una de cimbru. Condimentează şi căleşte timp de 5 minute. Aşază pâinea, caisele şi sâmburii de pin într-un castron şi adaugă ceapa.

Condimentează din nou şi amestecă bine. întinde carnea şi desfă-o ca să poţi pune umplutura. Ruleaz-o şi leag-o cu un şnur.

Pe exteriorul fileului, presară sare, piper şi restul de cimbru şi salvie. Infăşoară rulada cu folie de staniol şi coace-o timp 2 ore. Apoi las-o la 20 de minute, îndepărtează şnurul şi taie friptura în felii groase.

File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

File de porc umplut cu salvie, caise si samburi de pin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.