File de porc in manta de fructe

Printeaza

File de porc in manta de fructe din: file de porc, sare, piper, prune, piersici, ceapa, unt, magiun, vin si frunze de salvie.

Ingrediente:

  • 500 g file de porc
  • sare
  • piper
  • 4 prune
  • 4 piersici sau nectarine
  • 1 ceapa mare
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura magiun de prune
  • 2 linguri vin sec
  • frunze de salvie

 

 

Mod de preparare:

Se sărează, se piperează carnea şi se rumeneşte pe toate părţile pe grătarul din cuptor.

Se înfă­şoară în folie de aluminiu şi se lasă să se pătrundă 40 min. la cuptorul încălzit la 150°C.

Se spală fructele, se taie jumătăţi, se golesc de sâmburi şi se taie felii.

Se curăţă ceapa, se taie jumătăţi şi apoi felii. Se topeşte untul într-o tigaie şi se căleşte ceapa până ce devine translucidă. S

e adaugă fructele şi se călesc la foc moale 2-3 min., amestecând. Se condimentează cu sare şi piper.

Se amestecă magiunul cu vin şi se încălzeşte până ce se obţine o compoziţie fluidă.

Se unge carnea pe toate părţile cu această compoziţie, folosind pensula. Se piperează şi se taie felii.

Se aşază pe un platou, cu fructele calde. Se ornează cu frunze de salvie. Se serveşte cu fasole verde.

 

File de porc in manta de fructe

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte tare!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.