File de porc cu ceapă verde caramelizată

Printeaza

O reteta de file de porc cu ceapa verde caramelizata din: file de porc, ulei de masline, suc de lamaie, fulgi de ardei iute, ceapa verde, otet de vin alb, zahar, sare si piper.

Ingrediente:File de porc cu ceapă verde caramelizată

  • 500 g file de porc
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute
  • 16 cepe verzi
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri otet de vin alb
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge şi se taie felii, care se bat uşor cu bătătorul de şniţele. Se amestecă 2 linguri ulei cu 1 lingură suc de lămâie şi ardei iute; cu acest amestec se unge carnea pe ambele feţe. Se aşa- ză într-un castron şi se acoperă cu folie transparentă; se lasă să se marineze la frigider cca 2 ore.

Intre timp se spală şi se curăţă ceapa verde. Intr-o tigaie adâncă se topesc 2 linguri de unt; se aşază înăun­tru ceapa şi se prăjeşte puţin pe fiecare parte. Se toarnă oţetul şi se presară zahăr; se amestecă atent şi se lasă să se înăbuşe la foc moale 7-9 minute, până ce zahărul începe să se caramelizeze.

Se adaugă sare, puţin piper şi se păstrează la cald. Intr-o altă tigaie se topeşte restul de unt şi se prăjeşte car­nea la foc iute 2-3 min. pe fieca­re parte. Se sărează, se piperează şi se serveşte pe farfurii preîncălzite, lângă ceapa verde.

File de porc cu ceapă verde caramelizată

File de porc cu ceapă verde caramelizată

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.